Makaron na zielono – z pesto i fasolką

zielmak

Dzisiaj na obiad miał być najzwyczajniejszy makaron z pesto. Mój luby wrócił jednak do domu z prezentem w postaci młodej zielonej fasolki. Od razu zaczęłam się zastanawiać, czy jej dodatek do pesto będzie nam smakować. Okazało się, że oczywiście tak! Na załączonym obrazku widzicie, że do dania dorzuciłam jeszcze czarnych oliwek, za którymi wprost przepadam, szczególnie w daniach makaronowych. Pesto natomiast wymieszałam z odrobiną śmietany, aby nie było tak gęste. W efekcie powstał pyszny makaron – ma aksamitną strukturę, którą przełamuje i wzbogaca chrupkość lekko podgotowanej fasolki. Dla mnie pycha!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s