Danisze z nadzieniem migdałowo-czekoladowym

Danisze z nadzieniem migdałowo-czekoladowym

Te słodkie wypieki wykonałam według przepisu zamieszczonego na portalu Kwestia Smaku. To moje pierwsze spotkanie z ciastem duńskim, ale jakże udane! Ciasto jest mięciutkie, maślane, lekko kruche i warstwowe. Bardzo posmakowało mi i reszcie rodziny. Zrezygnowałam z posypywania go cukrem, wyszło bardziej wytrawne. Następnym razem wypróbuję je z owocowym nadzieniem, np. konfiturą wiśniową, ale jestem pewna, że ciasteczka posypane jedynie cukrem waniliowym także będą pyszne.

danisze1

Reklamy

One thought on “Danisze z nadzieniem migdałowo-czekoladowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s